Bästa tillbehören under offroadkörningen

shutterstock_117239950 (1)

Det finns inget roligare än att planera en hel helgs offroadkörning. Att bara åka ut i vildmarken och ta sig fram efter sin och bilens bästa förmåga. Inför denna helg kan du gärna använda dig av våra tips!

Bilens tillbehör

Det är inte bara du som ska vara beredd, bilen måste också klara av utmaningen. Beroende på väglag och vart du ska köra, skiljer sig nödvändigheterna åt. Under vintertid kan det vara bra att ha med snökedjor och sand för fäste. På hösten och våren kan man ta med sand och plankor för att kunna skapa fäste på våtare marker.

Tänk på att det finns inga ljuskällor alls i skogen. På natten blir det kolsvart och det enda som lyser upp din vägen är billyktorna. Ta med extrabelysning som du kan fästa på grillen eller taket, ju bättre lyktor, desto roligare körning. Satsa på rejäla ljus, du kan till och med köpa lyktor som används inom skogsindustri för en riktigt bra ljusbild.

Packningen

Det låter kanske pedantiskt och tidskrävande, men du kommer att ha igen det under helgen: skriv en lista på vad du ska ha med dig och checka av allteftersom du packar ned sakerna.

För en helg i vildmarken är detta det viktigaste:

  • Sovsäck
  • Liggunderlag
  • Ombyten (gärna ett ombyte extra utifall du hamnar på ett vått ställe såsom en myr)
  • Proviant
  • Spritkök
  • Karta över området (du vill inte fastna med bilen två mil in i skogen!)

Om du planerar att vandra runt, och inte bara köra runt med jeepen, rekommenderar vi att du bär packningen i en vattentät väska och dela upp sakerna i förslutningsbara plastpåsar. Om väskan skulle ta in vatten, finns det ändå en chans att saker i väskan klarar sig.