Sveriges Offroad Äventyr

jeep

Att köra offroad är en populär sport och det anordnas många bra äventyr för offroadförare att vara med på. Vad de flesta förare redan vet är att man inte får köra var som helst då det är förbud mot motorfordon i naturen här i Sverige därför arrangeras många träffar där man får passa på att träffa likasinnade.

Ett av de större arrangemangen är Sveriges Offroad äventyr som under 2016 kördes för sjunde året i rad. Detta offroad äventyr är känt som nordens längsta äventyr för terrängbilar och lockar förare från hela världen till Sverige, cirka 15 länder representeras under de 25 dagar offroaden pågår och den sträcker sig i totalt 375 mil från Trelleborg ända till Haparanda på privatägd terräng.

Denna terrängkörning går inte att jämföra med några andra turer då den går ifrån Skånes mer platta landskap till fjällnaturen upp emot Haparanda och det finns möjlighet att stanna till mellan körningarna på många intressanta platser med olika sevärdheter. Det gäller att se till att bilen är rustad med de tillbehör som kan krävas under resan, njuta av körglädjen och det skapar samtidigt en fantastisk gemenskap mellan förare då man hinner umgås när man sedan tar in på olika vandrarhem eller campingar.

Man kan välja att vara med på hela äventyret eller att ansluta och pausa när det passar och det finns personal som kan hjälpa till med tips och råd och som även har sjukvårdserfarenhet om det skulle behövas. Med andra ord ett välorganiserat och roligt sätt att köra offroad.