Motorsporter att betta på

Betting på fotboll och hockey är vi alla vana vid, det syns i tvreklamen varje gång det är SM eller VM. Men hur är det motorsport? Den här typen av sport finns mest på betalkanaler så det är kanske inte så konstigt att TV4 inte har någon reklamplats för betting på just motorport. Vi tänkte ta tillfället i akt att tipsa om några av de största motorsporterna som du kan betta på.

Inför en match gäller det att du har en bra sajt att hitta odds på. Oddsen kan vara olika på olika sajter. Du vill så klart hitta de bästa bettingsidorna och jämföra deras utbud innan du sätter igång!

Formel 1

Den största motorsporten i världen och den absolut dyraste. Till och FIA:s president har gått ut i media och sagt att sporten behöver bli billigare och enklare. Just nu är det en handfull stora stall som har de ekonomiska möjligheterna att tävla om pallpoängen. Det har alltså slutat med att bara de med tillräckligt stor budget har en chans att vinna, istället för vilka som har de bästa förarna eller bilarna.

Formel 1 har de stora namnen Nico Rosenberg, Lewis Hamilton och Daniel Ricciardo i sitt bagage och vi ska så klart inte glömma Sebastien Vettel. Och om du läser detta innan 25 mars har du tur, du kan vara med och betta redan från start. Den första grand prix-tävlingen startar i Australien!

Rally

Det här är nog sporten som ligger Sverige närmare hjärtat än Formel 1. Sverige har inga förare i formel 1 men vi syns desto mer i rallysvängarna. Rally har varit stort i Sverige sedan start och nuförtiden sker nästan alltid en grand prix-tävling i Sverige så förarna får kämpa med riktigt vinterväglag. GP för RallySweden skedde för mindre än en månad sedan, men det betyder inte att hela tävlingen är över. Årets WRC Rally startade i januari och härnäst kan du betta på Frankrikes GP som blåser av den 5 april. Då har tävlingen bockat av Rally Mexiko, Rally Sweden och Rally Monte Carlo. I Frankrike väntar ett spännande race på asfalt med bergsvägar och diken ned till Medelhavet.